Θεραπεία τραυμάτων με επιθέματα

Κατάκλιση χαρακτηρίζεται η κυτταρική νέκρωση μιας περιοχής του σώματος που προκαλείται από διακοπή της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς αυτής της περιοχής. Προκαλείτε εξέλκωση του δέρματος εξαιτίας της υφιστάμενης πίεσης σε περιοχές του σώματος, υπερκείμενες οστικών προεξοχών.

Οι παράγοντες που συντελούν στη δημιουργία κατακλίσεων είναι εσωτερικοί (ελαττωμένη θρέψη, απώλεια αισθητικότητας, ατροφικό δέρμα, απώλεια κινητικότητας, κωματώδεις συγχυτικές καταστάσεις) και εξωτερικοί (πίεση, τριβή, πίεση-τριβή, υγρασία).

Τα σημεία στα οποία δημιουργούνται οι κατακλίσεις είναι τα εξής: πτερύγια αυτιών, ωμοπλάτη, αγκώνες ακανθώδεις αποφύσεις, σπονδυλική στήλη, κόκκυγας, γόνατα, σφύρα και φτέρνα. Το 95% των κατακλίσεων αφορούν το κάτω μέρος του σώματος και τα 2/3 από αυτά σε γλουτούς και ισχία, ενώ το 1/3 στα κάτω άκρα.

Τύποι ελκών δέρματος:

Έλκη πίεσης (κατακλίσεις): Τα έλκη πίεσης είναι η κύρια αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας, ειδικά για άτομα με μειωμένη αισθητικότητα, κατακεκλιμένα ή προχωρημένης ηλικίας.

Έλκη διαβητικού ποδιού: Οι κύριες αιτίες των ελκών διαβητικού ποδιού είναι οι Νευροπάθεια Ανεπαρκής παροχή αίματος (ισχαιμία)

Έλκη ποδός: Οι τρεις πιο συνήθεις τύποι έλκους ποδός είναι α) Φλεβικά έλκη ποδός (70%) β) Αρτηριακά έλκη ποδός (10%) γ) Μικτά φλεβικά και αρτηριακά έλκη ποδός (10–15%)

Οξέα τραύματα: Το οξύ τραύμα είναι ένας τραυματισμός που προκαλεί λύση της συνεχείας του δέρματος και μερικές φορές του βαθύτερου ιστού. Όπως εκδορές, σκισίματα, διατρήσεις ή δήγματα και εγκαύματα, Χειρουργικά τραύματα που προκύπτουν από χειρουργικές επεμβάσεις.

Εγκαύματα: Το έγκαυμα είναι η καταστροφή του δέρματος και των υποκείμενων ιστών από θερμικό, χημικό ή ηλεκτρικό παράγοντα.

Επιθέματα Κατακλίσεων

Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων

BANNER_ESPA

X