Αν έχετε καταρροή, φτέρνισμα και φαγούρα στη μύτη τότε τα σημάδια υποδεικνύουν εποχιακή αλλεργία. Παρόλο που τα εποχιακά συμπτώματα αλλεργίας είναι προβλέψιμα, δεν είναι πάντα εύκολο να εξαλειφθούν.

Τι πρέπει να προσέξετε τις περιόδους αλλεργίας

Οι αλλεργίες μπορούν να επηρεάσουν τα άτομα οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και μπορούν να εντοπιστούν σε ουσίες όπως το τρίχωμα κατοικίδιων ζώων, τα χνούδια, τη μούχλα ή τα ακάρεα σκόνης. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης εποχιακές αλλεργίες που οι άνθρωποι τείνουν να βιώνουν σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους, όπως το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Εάν είστε ασθενής με υπνική άπνοια, υπάρχουν κάποιες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήτε.

Εάν το σώμα σας τείνει να αντιδρά σε ουσίες που δεν προκαλούν συμπτώματα άλλων ανθρώπων, έχετε αλλεργία. Αλλεργία εννοείται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός αντιδρά απέναντι σε αβλαβείς περιβαλλοντικές ουσίες, που ονομάζονται αλλεργιογόνα.

Πώς να διαχειριστείτε εποχιακές αλλεργίες με το CPAP σας

Για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργίες, τα συμπτώματα μπορεί να δυσκολέψουν τον ύπνο και την ποιότητά του. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τα άτομα που χρησιμοποιούν μια συσκευή CPAP. Ωστόσο, μπορείτε να βελτιώσετε την κατάστασή σας και να νοιώθετε ξεκούραστοι μετά τον ύπνο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει για εσάς έτσι ώστε να καταπολεμήσετε τις δυσκολίες των αλλεργίων κατά τη διάρκεια της χρήσης της μηχανής CPAP.

1.Δοκιμάστε έναν υγραντήρα

Ένα από τα κύρια προβλήματα των αλλεργιών πτώσης είναι το πώς μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στο στόμα, μαζί με ρινική συμφόρηση. Ο θερμότερος, πιο υγιής αέρας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συχνά παίρνουν μακρά, ζεστά ντους για να πάρουν άφθονο ατμό και να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα αλλεργίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα στα δωμάτια που περνάτε πολύ χρόνο, ειδικά στο υπνοδωμάτιο. Αλλά η μηχανή CPAP μπορεί επίσης να σας βοηθήσει προσθέτοντας υγρασία στον αέρα που αναπνέετε τη νύχτα με την προσθήκη υγραντήρα.

2.Αντικαταστήστε τα αναλώσιμα CPAP

Πρέπει να αντικαταστήσετε περιοδικά τα αναλώσιμα CPAP, τα οποία περιλαμβάνουν τη μάσκα, τον κύκλωμα ασθενούς, τα φίλτρα και οποιαδήποτε αφαιρούμενη δεξαμενή υγραντήρα. Ελέγξτε το εύχρηστο πρόγραμμά μας για συμβουλές σχετικά με το πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα αναλώσιμα CPAP.

Ακόμα και αν δεν υποφέρετε από εποχιακές αλλεργίες, πρέπει πάντα να καθαρίζετε τη μάσκα και το κύκλωμα και να παραγγέλνετε τακτικά ανταλλακτικά για την καλύτερη χρήση του CPAP.

Μην αφήνετε τις αλλεργίες να σας εμποδίζουν να περάσετε μια ξεκούραστη νύχτα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τον χώρο ύπνου σας καθαρό, ενώ χρησιμοποιείτε το σωστό εξοπλισμό CPAP για απόλυτη άνεση.