Καθαρισμός μάσκας και σωλήνα αέρος

Κάθε Εβδομάδα

Να πλένετε σε μια λεκάνη την διάφανη σιλικόνη της μάσκας και τον σωλήνα αέρος (όχι τα λουράκια) με χλιαρό νερό, χρησιμοποιώντας πράσινο σαπούνι ή αφρόλουτρο. Ξεπλένετε τα εξαρτήματα καλά με άφθονο καθαρό νερό και κρεμάστε τον σωλήνα για να στραγγίξει. Αφήστε τα όλα να στεγνώσουν μόνα τους χωρίς να εκτείθενται στον ήλιο ή να βρίσκονται κοντά σε καλοριφέρ, γιατί κινδυνεύουν να αλλοιωθούν.

Εναλλακτικά, για συχνότερη και πιο εύκολη συντήρηση της μάσκας, να χρησιμοποιείτε τα ειδικά άοσμα πανάκια καθαρισμού (MASK WIPES) τα οποία διατίθενται από την εταιρία μας.

Κάθε Μήνα

Πλένετε και τα λουράκια της μάσκας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, χρησιμοποιώντας πράσινο ή κάποιο άλλο ελαφρύ σαπούνι μια φορά το μήνα, γιατί εάν τα πλένετε συχνότερα θα χαλαρώσουν πιο σύντομα (χαλάνε τα Velcro). Ξεπλένετε καλά και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους, χωρίς να εκτείθενται στον ήλιο ή να βρίσκονται κοντά σε καλοριφέρ.

Προσοχή

Σε περίπτωση που υπάρχουν ορατές ζημιές (ράγισμα, σχισίματα, κλπ.) σε κάποια εξαρτήματα της μάσκας, αυτά θα πρέπει να ελέγχονται από κάποιο τεχνικό της εταιρίας. Πιθανότατα κάποιο εξάρτημα να χρειαστεί αντικατάσταση.

Συντήρηση μάσκας και Σωλήνα αέρος

Για λόγους υγιεινής και καλής εφαμογής της μάσκας, χρειάζεται αλλαγή η σιλικόνη της ρινικής μάσκας κάθε 8 μήνες περίπου και αντίστοιχα κάθε 6 μήνες εάν πρόκειται για στοματορινική μάσκα λόγω μεγαλύτερης καταπόνησης. Οι κεφαλοδέτες (λουράκια) χρειάζονται αλλλαγή περίπου κάθε 12-16 μήνες γιατί χαλαρώνουν και δεν συγκρατούν καλά την μάσκα στο κεφάλι με επακόλουθο την μεγάλη διαρροή αέρα .

Αντίστοιχα, ο σωλήνας αέρος που ενώνει την συσκευή με την μάσκα χρειάζεται αλλαγή κάθε 18 με 24 μήνες λόγω αλλοίωσης του πλαστικού υλικού και επιπλέον λόγω φθοράς στο τμήμα κοντά στα στόμια.