Καθαρισμός συσκευής

Μπορείτε να καθαρίζετε τακτικά το εξωτερικό μέρος της συσκευής με ένα ελάχιστα βρεγμένο πανί, για να αφαιρέσετε τη σκόνη. Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από τη σκόνη στον χώρο λειτουργίας του συμπυκνωτή. Ελέγχετε (τουλάχιστον 1 φορά/μήνα) το φίλτρο σκόνης (αφαιρλωντας το καπάκι) που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής και σκουπίζετε την περιοχή. Μπορείτε να τινάζετε το καπάκι για να φύγει η επιφανειακή σκόνη.

Καθαρισμός Υγραντήρα

Για λόγους υγιεινής, αλλά και για να αφαιρούνται τα άλατα που επικάθονται στον κάδο του υγραντήρα, πρέπει να καθαρίζετε το δοχείο εβδομαδιαίως. Μπορείτε να ξεπλένετε καλά, με νερό βρύσης, το δοχείο του θερμαινόμενου υγραντήρα, κάθε 2-3 μέρες, αφού πρώτα έχετε αδειάσει το παλιό νερό που είχε μέσα. Κάθε μήνα, πρέπει να πλένετε το δοχείο με ζεστό νερό και σαπούνι (πχ πιάτων) και αφού τον ξεπλύνετε με άφθονο νερό, στη συνέχεια να τον γεμίσετε μέχρι την ένδειξη ΜΑΧ με διάλυμμα 1/3 λευκό ξύδι και 2/3 ζεστό νερό.

Για καλύτερα αποτελέσματα σε επίμονα άλατα, προσθέστε και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Αφήστε το διάλυμμα μέσα στο δοχείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μετέπειτα, αδειάστε το περιεχόμενο και τρίψτε απαλά με ένα μαλακό σφουγγάρι (αν έχετε πρόσβαση) τα σημεία που έχουν παραμείνει άλατα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό βρύσης. Για την αποφυγή σκληρών αλάτων, συνιστάται χρήση αποστειρωμένου ορού (WFI) ή βρασμένου απιονισμένου νερού κατά την εφύγρανση.

Αντικατάσταση υγραντήρα

Για λόγους υγιεινής ενδείκνυται προληπτική αντικατάσταση του δοχείου (ποτηράκι) του υγραντήρα κάθε έξι μήνες.

Προσοχή: Σε περίπτωση που βλέπετε σπάσιμο ή ρωγμή στον υγραντήρα ή στους σωλήνες του οξυγόνου προτείνεται άμεση αντικατάσταση.