Η έναρξη της θεραπείας με τη χρήση συσκευής άπνοιας CPAP μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά υπάρχουν τρόποι για να γίνει η διαδικασία πιο ομαλή και κατά συνέπεια η θεραπεία πιο αποτελεσματική.
Διαβάστε μερικές συμβουλές για να μπορείτε να κοιμάστε με cpap και να ξεκινήσετε τη θεραπεία σας σωστά.

// TIP1 για την πρώτη μέρα ύπνου με χρήση cpap //

Την πρώτη νύχτα χρήσης της συσκευής CPAP, μπορεί να είναι δελεαστικό να πας στο κρεβάτι νωρίς για να δεις πώς θα πας με τη μάσκα και το μηχάνημα. Ωστόσο, αν πας για ύπνο πριν να είσαι κουρασμένος, το μυαλό σου μπορεί να μείνει σε εγρήγορση και θα μπορούσες να αρχίσεις να overthinking τη νέα σου μηχανή.

Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι θα κοιμηθείτε μόνο όταν είστε κουρασμένοι για να διασφαλίσετε μια πιο ομαλή έναρξη της θεραπείας.

// TIP 2 Εξάσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας με το CPAP//

Μπορεί να φαίνεται παράλογο να φοράς τη μάσκα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά η εξάσκηση για σύντομο διάστημα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να συνηθίσει τη μάσκα.
Δοκίμασε να φορέσεις τη σκευσκευή CPAP μαζί με τη μάσκα cpap όταν διαβάζεις ή βλέπεις τηλεόραση και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να συνηθίσει το συναίσθημα στη χρήση της συσκευής.

// TIP 3 Σταδιακά αυξανόμενη πίεση για τον ύπνο με το CPAP //

Πολλές συσκευές CPAP, συμπεριλαμβανομένου του Airsense 10 Autoset έχουν χαρακτηριστικά έτοιμα για να σας βοηθήσουν να κοιμάστε με CPAP.

Η λειτουργία της ράμπα σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τη συσκευή σας σε χαμηλή πίεση και σταδιακά να την αυξήσετε με την πάροδο του χρόνου, για να σας βοηθήσει να προσαρμογή στην πίεση.

// TIP 4 Τοποθέτηση μάσκας για τον ύπνο με CPAP //

Στην τελευταία μας συμβουλή για τον ύπνο, κοιτάμε τη μάσκα CPAP. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το μέγεθος και ο τύπος της μάσκας σας ταιριάζει, και ότι ταιριάζει σωστά.

Μια γρήγορη συμβουλή για να διασφαλιστεί η σωστή τοποθέτηση της μάσκας είναι να στέκεσαι μπροστά από τον καθρέφτη με το CPAP και να κάνεις μικρές προσαρμογές μέχρι η μάσκα να εφαρμόσει σωστά στο πρόσωπο.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές μας για να κοιμόμαστε με CPAP!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο παρακαλώ όπως ενημερώστε μας